Як юрист з дипломом і пістолетом на Херсонщині до магазинів по пиво ходив

3 года назад 0

Іванівський районний (незважаючи на ліквідацію району, він досі має таку назву) днями розглядав справу по розбій у Стрілковому, що на Арабатській Стрілці. Подія сталася рівно два роки тому — 25 квітня, досі тривало слідство.

Того дня місцевий мешканець, підігрітий вранці взятою у борг горілкою, зайшов до місцевого магазину і, погрожуючи продавчиням зброєю (револьвером «Сталкер» під 4-міліметровий патрон Флобера), забрав у них півлітрову пляшку пива «Оболонь», пачку цигарок «Мальборо» і запальничку.

За півгодини чоловік відвідав ще один магазин, де таким самим чином отримав півлітровий бокал пива, пачку цигарок «Парламент» для себе і морозиво для дітей.

Ледве минуло півтори години, як любитель пива об’явився у першому магазині. Цього разу — з собакою. Забрав з холодильника «Оболонь» об’ємом 1,2 л і пішов. Продавчині, налякані ранковим інцидентом, опору не чинили.

Після того чоловік знову зайшов до другого магазину, де протягом 40 хвилин, демонструючи револьвер, обзивав і принижував всіх присутніх. Допоки не приїхали правоохоронці і не забрали озброєного порушника закону.

На суді чоловік свою провину не визнав. Сказав, що у одному магазині йому дали в борг, а в іншому — ні, тому хотів залишити у заставу свій диплом, а потім… пістолет. Хазяйка розповіла судді про іншу послідовність. Спочатку грабіжник продемонстрував їй револьвер, а вже потім диплом зі словами: «Я — юрист, знаю закони і мені нічого не буде».

Вирок суду довів, що юрист помилився: за сукупністю кримінальних правопорушень його засуджено до 4 років і 2 місяців позбавлення волі з конфіскацією всього майна, окрім житла. Житло залишили 22-річній дружині злочинця та їхнім дітям 2017 і 2020 р. н.

Експертиза, до речі, довела, що внаслідок пошкодження пістолет був непридатний для стрільби, однак люди у магазинах, звичайно, про це не знали і сприйняли його як загрозу для своїх життів.

Андрій БЕЙНИК.