Жителі Херсонщини добровільно здали в поліцію 105 одиниць зброї

6 лет назад 0

В Херсонській області триває місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, який розпочався 1 квітня.

З початку заходів жителі області здали  105  одиниць зброї, з яких:  3  – нарізної мисливської,  102  – гладкоствольної мисливської. Здано  678  боєприпасів:  33  — до зброї армійських зразків,  645  – до мисливської. Громадяни здали  12  спецзасобів:  9  газових пістолетів, револьверів та  3  пристрої для відстрілу набоїв травматичної дії. Також жителі області знайшли та здали  10  снарядів і 1 гранату.

Найчастіше громадяни здавали мисливську зброю, яку знаходили на горищах будинків покійних родичів. Пістолети та патрони, за словами людей, вони знаходили під час ранкових пробіжок у лісосмугах або риболовлі у ставках. А снаряди виявляли під час проведення земельних робіт на власних ділянках або в полі.  

Головне управління Національної поліції в Херсонській області інформує, що громадяни, які добровільно здадуть у поліцію зброю, боєприпаси або вибухові речовини, від кримінальної відповідальності звільняються.

Відділ комунікації поліції Херсонської області