Жителі Херсонщини добровільно здали в поліцію понад 150 одиниць зброї та 470 боєприпасів

5 лет назад 0

З 1 квітня на Херсонщині проводиться місячник добровільної здачі зброї. За цей час громадяни здали в поліцію понад 150 одиниць зброї, з яких: 145 одиниць мисливської гладкоствольної зброї, 8 – нарізної мисливської та 1 гвинтівка армійського зразка. Також громадяни здали 14 одиниць холодної зброї, 470 боєприпасів, 19 газових пістолетів, револьверів та 8 пристроїв для відстрілу патронів травматичної дії. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Житель Скадовського району звернувся в поліцію з повідомленням, що після виїзду квартирантів, які кілька місяців не платили за проживання і втекли, знайшов в будинку зброю.

На місці події працівники поліції виявили 4 одиниці зброї. Наразі правоохоронці встановлюють походження зброї та перевіряють, чи не скоювалися за її допомогою злочини.

Нагадуємо, що громадяни, які добровільно звернуться в поліцію з метою здачі зброї, боєприпасів, вибухових речовин та спецзасобів, що зберігаються у них незаконно, будуть звільнені від кримінальної відповідальності.