Жителька Херсона облаштувала квартиру під нарколабораторію

3 года назад 0

Групу наркоділків викрили оперативники стратегічних розслідувань та слідчі обласного ГУНП. 35-річна херсонка облаштувала у власній квартирі лабораторію, де виготовлялися наркотики та психотропні речовини. У кримінальному бізнесі їй допомагали троє подільників, які теж місцеві. 

Ролі були чітко розписані. Пакувала, контролювала збут наркотиків та розподіляла виручку сама організаторка. Чоловіки підшукували клієнтів на товар та передавали його покупцям. Збувалися наркотики та психотропики на території Херсонщини, у різний спосіб: через посилки, «закладки», із в рук у руки.

Вчора в лабораторії, за місцем мешкання фігурантів та в їхніх автівках поліція провела 7 обшуків. В операції взяли участь спецпризначенці. 

У зловмисників виявили 700 грамів амфетаміну та 800 грамів фінілнетропротену. Вилучене  лабораторне обладнання, банківські картки, мобільні телефони, «чорнові» записи з бухгалтерією кримінального бізнесу та певну суму коштів – виручку з наркооборудок. 

Оперативники затримали саму наркодилерку та двох її спільників. Найближчим часом їм повідомлять про підозру (незаконний збуті наркотичних речовин учасниками злочинної групи з ознаками організованості, з міжрегіональними зв’язками — ч. 2 ст. 307 ККУ). Триває слідство.

Марина САВЧЕНКО.