Каховські оперативники вилучили коноплі елітного сорту на суму понад 350000 гривень

5 лет назад 0

Працівники Каховського відділу поліції задокументували злочинну діяльність двох жителів району, які займалися незаконним вирощуванням конопель елітного сорту. До наркорослин було підведене крапельне зрошування. Кущі сягали заввишки три метри, а особливо великі рослини чоловіки підв’язували та пригинали до землі, щоб їх не було помітно з вулиці. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Працівники поліції провели одночасно обшуки за місцями проживання фігурантів у Каховському та Горностаївському районах. За трьома адресами виявлено та вилучено насадження конопель, які зростали як у відкритому грунті, так і в горщиках. Господарі вжили заходи конспірації: від сторонніх очей коноплі захищали будівлі та високі дерева.

Як повідомив начальник Каховського відділу поліції Олексій Войчек, загальна вартість виявлених наркорослин за цінами "чорного ринку" орієнтовно становить 350 тисяч гривень. Крім того, в будинках фігурантів поліцейські знайшли 25 газетних згортків з канабісом.

Зловмисникам 50 і 31 рік. Вони пояснили, що коноплі вирощували для медичних цілей, а насіння придбали через Інтернет.

Наркорослини вилучені, їх зразки направлені на експертизу. Поліція перевіряє можливу причетність чоловіків до буту наркотиків, відпрацьовуються зв’язки фігурантів. Відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст.309 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту» та ч.2 ст.310 КК України «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель».