Кримінальним провадженням щодо генічеських браконьєрів опікується Херсонська облпрокуратура

7 лет назад 0

Незаконний вилов водних біоресурсів наносить неоцінені збитки країні та призводить до серйозних негативних наслідків. Проте, не всі горе-рибалки усвідомлюють розмір відповідальності за свої дії.

Як повідомив на своїй сторінці у "Фейсбук" прокурор Херсонської області Віталій Тригубенко:" …за фактом незаконного вилову 21 тони бичка забороненим знаряддям лову в акваторії Азовського моря відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.249 КК України. Прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у даному кримінальному провадженн і".

За повідомленням прес-служба Бердянського прикордонного загону, оперативні співробітники Азово-Чорноморського регіонального управління та прикордонники від відділу “Генічеськ” під час огляду риболовецького судна, що повернулося із промислу з акваторії Азовського моря, на борту виявили знаряддя лову типу “драга” та значну кількість риби бичка, та звернули увагу, що можливо риба не підпадає під промисловий вилов. Як результат, під час перевантаження та оцінки вилову, представники Генічеського територіального відділу рибоохорони встановили, що більше 80% риби не підлягає промислу.

“Загалом судокоманда здійснила вилов більше 21 тонни риби бичка на загальну суму збитку 2,4 мільйона гривень”, — йдеться у повідомленні.

Довідка . Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду, —
карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.