Майбутній податківець познущався над вагітною на Херсонщині

3 года назад 0

Безпричинну розправу із вагітною жінкою, котра йому була навіть не знайома, влаштував майбутній податківець на Херсонщині. Аби відсвяткувати день народження, цей студент Університету Державної фіскальної служби (місто Ірпінь Київської області) приїхав з компанією до кафе «Українська кухня» у селищі Нововоронцовка. Погуляли добре. А коли вночі виходили з закладу, іменинник підійшов до жінки, яка стояла на паркуванні й очікувала цивільного чоловіка, і…вдарив її лобом у скроню. Удар був таким, що потерпіла на п’ятому місяці вагітності впала і втратила свідомість. Очевидців з числа місцевих  жителів так обурила наруга над жінкою при надії, що хлопці оточили садиста, й теж надавали йому добрих запотиличників, розбивши обличчя. Власне, від самосуду його врятували тільки поліцейські, викликані іншим учасником святкування дня народження.

Звісно, правоохоронці не могли не поцікавитися, за що юнак побив вагітну. Той їм спершу брехав, стверджуючи, що нікого не бив, а просто перечепився за жінку, і з нею впав. Потім таки зізнався, що переплутав постраждалу із подругою своєї дружини, до якої давно відчував стійку неприязнь. Але неприязнь – не виправдання для побиття будь-якої жінки. Вона, до речі, й досі від нього не оговталася: страждає від головного болю, боїться одна виходити на вулицю, лякається незнайомих чоловіків.

На суді і підсудний, і його захисник умовляли суддю обрати покарання у вигляді грошового штрафу. Та той вирішив інакше: визнав студента винним, і дав два роки обмеження волі із річним іспитовим терміном. Та зобов’язав його сплатити потерпілій п’ятнадцять тисяч гривень відшкодування моральної шкоди. Втім, до виправної колонії молодик все ж таки не потрапив, отримавши змогу довчитися, й піти працювати за фахом. А ми потім дивуватимемося: і звідки в нас такі грубі, нахабні й жорстокі податківці беруться?

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.