На Херсонщині  чиновників оштрафували за прострочені декларації

3 года назад 0

Троє посадовців Херсонської облдержадміністації намагалися приховати свої статки, принаймні, на деякий час. Чиновники відтягнули подання декларацій. Стосовно порушників складено протоколи. За рішенням Феміди кожен із них заплатить штраф.

«Прокурорами в суді доведено вину посадовців, які несвоєчасно без поважних причин подали декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування і таким чином вчинили адміністративні правопорушення, передбачені ч. 1 ст. 172-6 КУпАП», — повідомляє прес-служба Херсонської обласної прокуратури.

Електронна декларація про доходи та майно – форма звітності, яка подається держслужбовцями та іншими публічними посадовими особами в межах законодавства про цивільну службу та закону про протидію корупції в Україні. Загалом існують 4 види декларацій: щорічна, перед звільненням, після звільнення та для кандидата на певну посаду або таку, що має підвищений корупційний ризик. Декларуються об’єкти нерухомості, будівництва, транспортні засоби, цінні папери, корпоративні права, нематеріальні доходи, грошові активи, фінансові зобов’язання, робота за сумісництвом, членство у громадських організація. Також у декларацію вноситься необхідна інформація про членів сім’ї посадовця.  

Марина САВЧЕНКО.