На Херсонщині дільничні обійшли понад 4900 осель громадян в рамках операції «Візит»

5 лет назад 0

За час проведення операції «Візит» дільничні поліцейські відвідали понад 4900 осель громадян, провели понад 100 зустрічей з громадами сіл, представниками органів місцевого самоврядування та підприємств. Громадянам похилого віку, крім візитівок, дільничні вручили 3000 пам’яток профілактичного змісту «Протидія домашньому насильству», «Поліція застерігає!» та пояснили пенсіонерам, як уберегтися від шахраїв і від крадіжок. За останню добу дільничні розшукали 5 осіб, які переховувалися від органів влади. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Служба дільничних – це щоденна робота з громадянами, забезпечення публічної безпеки і порядку, профілактика і розкриття злочинів, викриття осередків самогоноваріння і багато іншого – неможливо перерахувати всі обов'язки. Недарма дільничних називають «універсальними поліцейськими», адже вони об’єднують в своїй роботі напрями різних служб. Хороший дільничний офіцер поліції — це і оперативник, і слідчий, і психолог одночасно. Вони щодня доводять це на службі.

В ході проведення операції «Візит» дільничні Олешківського відділення поліції викрили осередок самогоноваріння, який у власному будинку організувала жителька одного з сіл району. Жінка пояснила, що самогон виготовляла для себе та родичів. Поліцейські на місці знищили понад 50 літрів самогону.

У відношенні жінки складено адміністративний протокол за ст.176 «Виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його вироблення» КУпАП.

У Великоолександрівському районі в поліцію звернулися жителі одного з сіл. Вони повідомили, що багатодітна мати кілька днів не виходить на вулицю, дітей теж не бачили. Родина на обліку не перебуває. Разом з сільським головою дільничні поліцейські навідалися до будинку і виявили матір у стані алкогольного сп’яніння, вона навіть не могла підвестися з ліжка.

Її троє дітей, віком від 5 до 9 років, були голодні та недоглянуті. У кімнатах був безлад, бруд, продуктів та готової їжі теж не було.

Мати пояснила, що ніяк не може відійти від святкування Міжнародного жіночого дня і відпочиває. З жінкою провели профілактичну бесіду, рекомендували виправити ситуацію та склали адміністративний протокол за неналежне виконання обов’язків щодо виховання дітей.

У Нижньосірогозькому районі дільничні розкрили крадіжку з будинку місцевої жительки. Жінка повідомила, що після уходу знайомого у неї зникла нова електром’ясорубка, яку їй подарували на 8 Березня. Дільничні за добу розшукали 18-річного зловмисника. Він розповів, що продав м’ясорубку за 200 гривень, а гроші витратив. Поліцейські вилучили крадене і повернули законній власниці. За фактом крадіжки відкрите кримінальне провадження.

У Горностаївському районі дільничний офіцер поліції проводив профілактичну роботу серед пенсіонерів. Під час відвідування оселі 85-річної жінки вона поскаржилася на здоров’я і сказала, що фізично не може впоратися по господарству. Дільничний запропонував свою допомогу, він переніс з колодязя 15 відер води в будинок, а також опалювальний матеріал.

В планах – допомогти жінці відремонтувати вікна, двері та упорядкувати прилеглу територію.