На Херсонщині житель Дніпра викрадав автомобілі

5 лет назад 0

Днями в «Єдиний центр 102» поліції Херсонщини зателефонувала жінка і розповіла, що залишила свій автомобіль «ВАЗ-2101» в центрі смт Лазурне, а коли повернулася, виявила відсутність транспортного засобу. Впродовж кількох годин поліцейські розшукали угнаний автомобіль та затримали зловмисника.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

В ході проведення розшукових заходів поліцейські відпрацьовували вулиці населеного пункту, встановлювали можливих свідків, були орієнтовані усі патрулі поліції. Через кілька годин автопатруль помітив розшукуваний автомобіль на одній із вулиць на околиці селища. Поліцейські зупинили транспортний засіб. За кермом перебував 41-річний мешканець Дніпра. Як з’ясувалося, він раніше вже притягався до кримінальної відповідальності за скоєння майнових злочинів, серед яких пограбування, крадіжки та незаконне заволодіння.

Водій розповів, що він разом із двома товаришами та однією жінкою приїхали до Лазурного на заробітки. Поки не знайшли роботу, вони оселилися за селищем на пустирі. Того дня зловмисник помітив залишений без нагляду автомобіль, відчинив його та поїхав до місця так званого тимчасового мешкання. Пізно ввечері у «заробітчан» скінчилися продукти харчування і чоловік повернувся в Лазурне, де і був зупинений поліцейськими.

В ході досудового розслідування з’ясувалося, що це не єдиний злочин на території Херсонщини, в якому підозрюється затриманий. Поліцейські встановили, що компанія добиралася до курортного селища також на автомобілі «ВАЗ-2101», яким підозрюваний незаконно заволодів у Голій Пристані. Проте на під’їзді до Лазурного автомобіль зламався і транспортний засіб сховали в очереті.

Наразі відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст. 289 Кримінального кодексу України. Підозрюваному обрана міра запобіжного заходу в вигляді тримання під вартою на строк 60 діб. За повторне вчинення незаконного заволодіння затриманому загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.