На Херсонщині поліцейські оперативно розкрили угон мотоцикла

4 года назад 0

Злочин стався в смт Нововоронцовка. В місцевому кафе вночі за сусідніми столами розпивали спиртні напої дві компанії молодих людей. Одні приїхали з Високопільського району, інші з смт Мар’янське Дніпропетровської області. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Близько 5-ї години ранку між молодиками виникла сварка, яка переросла в бійку. Після драки двоє високопільських юнаків завели мотоцикл гостей із сусідньої області та поїхали на ньому в невідомому напрямку. Власник мототранспорту одразу зателефонував на лінію «102». І вже через 20 хвилин поліцейські наздогнали зловмисників та вилучили транспортний засіб.

Інспектори сектора реагування патрульної поліції Нововоронцовського району отримали виклик про угон та оперативно прибули на місце злочину. 19-річний власник мотоцикла детально описав свій транспортний засіб і повідомив поліцейським, що хлопці, з якими виник конфлікт, мешкають у Високопільському районі. Правоохоронці негайно вирушили слідом. Вже за два кілометри на трасі інспектори побачили зловмисників і мотоцикл зі спущеним колесом.

Як розповів начальник Нововоронцовського відділення поліції Олег Однолько, за кермом транспортного засобу був 28-річний мешканець с. Нововознесенське Високопільського району. Чоловік пояснив поліцейським, що взяв мотоцикл покататись. По дорозі він разом із своїм товаришем декілька разів падали з двоколісником на асфальт і спричинили зовнішнє пошкодження транспортного засобу.

За даним фактом слідчими внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 289 Кримінального кодексу України «Незаконне заволодіння транспортним засобом». Санкція статті передбачає накладення штрафу від однієї тисячі до однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від трьох до п'яти років, або позбавлення волі на той самий строк. Триває досудове розслідування.