На Херсонщині поліцейські продовжують контролювати дотримання карантинних вимог

4 года назад 0

Усі підрозділи поліції Херсонщини і надалі працюють в посиленому варіанті несення служби. Щодня понад 500 поліцейських у складі автопатрулів та піших нарядів забезпечують публічний порядок в області. Не дивлячись на послаблення правил карантину деякі громадяни не дотримуються встановлених на даний час обмежувальних заходів, особливо з початком курортного сезону. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Рішенням регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було прийнято рекомендувати керівникам розважальних закладів та закладів громадського харчування обмежити роботу з 22:00 до 06:00 годин. Таке рішення було прийнято з метою зменшення кількості відвідувачів нічних клубів, розважальних закладів та закладів харчування для сприяння зниженню рівня поширенню коронавірусної інфекції. Поліція буде і надалі контролювати дотримання встановлених вимог до функціонування в умовах адаптивного карантину. Просимо усіх громадян дотримуватись суворих протиепідемічних та санітарних норм.

Також поліція продовжує перевіряти перевізників на перевезення пасажирів понад норми. Оскільки транспорт є одним з основних місць зараження.

Наразі робота дитячих таборів заборонена до кінця адаптивного карантину в Україні, тобто до 31 липня. Це пов'язано з низкою факторів, такі як: можливість поширення коронавірусної хвороби, можливість поширення кишкових інфекцій і виникнення спалахів гострих кишкових інфекцій. Поліцейські Генічеського відділу поліції встановили, що один з дитячих таборів працював та приймав відвідувачів, попри заборону уряду. У Генічеському відділі поліції розслідується кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 Кримінального кодексу України «Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням». Поліція буде проводити перевірку всіх дитячих таборів на дотримання карантинних вимог.

Шановні громадяни! Поліція цілодобово працює заради вашої безпеки. Тож просимо вас відповідально ставитися до правил карантину і дотримуватись обмежувальних заходів. Бережіть себе та близьких!