На Херсонщині поліцейські викрили викрадача металу з могил

5 лет назад 0

В Генічеському районі на цвинтарі одного з населених пунктів невідомий з кількох могил викрав металеві вироби. Поліцейські встановили особу зловмисника. За скоєний злочинйому може загрожувати позбавлення волі на строк до 7 років. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

В чергову частину Генічеського відділу поліції звернулась жителька с. Стрілкове. Жінка розповіла, що на місцевому цвинтарі пошкоджено кілька могил. Слідчо-оперативна група встановила, що невідомий злодій з-під двох пам’ятників викрав металеві швелери. Детально оглянувши місце події, поліцейські поряд з могилами виявили та вилучили сліди від велосипедних шин. В ході проведення оперативно-розшукових заходів оперативники впродовж двох годин встановили місцезнаходження викраденого.

Як розповів начальник Генічеського відділу поліції Сергій Балута, викрадені металовироби поліцейські виявили в одному з пунктів прийому металобрухту. Власник пункту повідомив, що швелери привіз на велосипеді місцевий мешканець, який розповів, що викопав метал на своєму городі. Зловмисником виявився 32-річний чоловік, який раніше вже притягався до відповідальності за вчинення крадіжки. Наразі відкрите кримінальне провадження за ч.3 ст.297 Кримінального кодексу України. За наругу над могилами підозрюваному може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 7 років.