На Херсонщині поліцейські за кілька годин розкрили вуличний грабіж

4 года назад 0

Злочин стався вночі в одному з сіл Великолепетиського району. 39-річний чоловік повертався додому через парк, де до нього причепилися двоє молодиків

Потерпілий звернувся у поліцію лише вранці. Також йому надійшло повідомлення, що з його рахунку знято 500 гривень. Чоловік пригадав, що часто бачив зловмисника на вулицях села, назвав його прикмети. Шлях пересування невідомих зафіксували і камери відеоспостереження.

Через кілька годин проведення оперативно-розшукових заходів працівники Великолепетиського відділення поліції встановили особу підозрюваного. Це 18-річний місцевий житель, раніше у поле зору правоохоронців він не потрапляв. У нього вдома поліцейські знайшли банківську картку потерпілого.

Молодик пояснив мотиви злочину тим, що терміново потребував грошей. Кошти з картки він зняв вночі. Частину суми, 225 гривень, віддав другу «за мовчання». Цей товариш не забрав гроші, а сховав у кущах.

Як повідомив начальник Великолепетиського відділення поліції Андрій Чонка, наразі кошти і картка вилучені. Відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.186 «Грабіж» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 4 до 6 років. Вирішується питання про обрання молодику міри запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання.

Відділ комунікації поліції Херсонської області