На Херсонщині поліцейські затримали чоловіка за розбійний напад на знайомого

4 года назад 0

Позавчора приблизно о 09:45 в «Єдиний центр 102» зателефонувала налякана жителька смт. Каланчак. Жінка розповіла, що була в гостях у знайомого, де компанія розпивала спиртні напої. Під час застілля між господарем та ще одним гостем виник конфлікт, в результаті якого він побив власника будинку та викрав побутову техніку. Упродовж 30 хвилин поліцейські затримали нападника в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Як з’ясували правоохоронці, в квартирі перебували троє знайомих місцевих жителів: жінка, господар будинку та чоловік. Компанія розпивала алкогольні напої. Через деякий час між чоловіками виник конфлікт через грошові кошти. Господар наказав знайомому забиратися геть з його квартири, але він почав оглядати оселю та шукати грошові кошти. Не знайшовши грошей, нападник почав бити потерпілого та погрожував розправою, якщо він не дасть йому грошей. 56-річний чоловік з обмеженими можливостями навіть не міг захистити себе. Після нанесення тілесних ушкоджень потерпілому чоловік викрав телевізор та тб-тюнер і пішов з квартири. В цей час гостя, яка бачила конфлікт, викликала поліцію.

За словами начальника Каланчацького відділення поліції Юрія Козлова, вже за пів години оперативники знайшли чоловіка у нього вдома у стані сильного алкогольного сп’яніння. В квартирі знаходились викрадені речі. Нападнику 40 років, він мешканець смт. Каланчак. Нещодавно чоловік вчинив розбій, слідчі місцевого відділення поліції прохали суд застосувати йому міру йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, для унеможливлення вчинення чоловіком нових злочинів. Але суд відпустив чоловіка на нічний домашній арешт і вже через декілька тижнів він вчинив новий злочин.

Наразі поліцейські затримали чоловіка в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.187 Кримінального кодексу України «Розбій» (карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років із конфіскацією майна). Зловмиснику повідомлено про підозру. Слідчі направили клопотання до суду про обрання чоловікові міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.