На Херсонщині поліція перевіряє дотримання правил полювання

5 лет назад 0

Наразі на території Херсонської області в розпалі мисливський сезон. Аби процес полювання відбувався в рамках вимог законодавства, працівники дозвільної системи обласного главку поліції щотижня проводять профілактичні рейди. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

В ході рейдів поліцейські разом із представниками УТМР перевіряють наявність у мисливців необхідних дозволів, дотримання встановлених правил, серед яких часові рамки та місцепроведення полювання, відстріл дозволених для сьогодення представників тваринного світу.

В останні вихідні працівники дозвільної системи обласного главку поліції відпрацьовували Білозерський район. Під час рейду поліцейськими був виявлений факт грубого порушення використання мисливської зброї жителем одного з населених пунктів. Чоловік стріляв по голубах на відстані менше 50 метрів до житлових будинків. Зброя була тимчасово вилучена, а на правопорушника складений адміністративний протокол за ст. 174 КУпАП. Йому загрожує штраф у сумі від 100 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та конфіскація зброї.

Також поліцейські виявили 5 фактів порушення строків перереєстрації зброї. У відношенні громадян були складені адміністративні протоколи за ст.192 КУпАП, а рушниці тимчасово вилучені на відповідальне зберігання до усунення недоліків.

Як зазначає заступник начальника поліції Херсонщини Олексій Манжиєвський, проведення таких профілактичних рейдів дуже важливе. Адже від правильного використання мисливської зброї та дотримання необхідних правил залежить безпека громадян, в тому числі самих мисливців. А також поліція забезпечує недопущення відстрілу тварин та птахів понад встановлену норму, щоб не допустити шкоди природній рівновазі. Тому профілактичні заходи будуть проводитися впродовж усього мисливського сезону.