На Херсонщині поліція повідомила про підозру головному бухгалтеру фермерського господарства

4 года назад 0

Слідчі Білозерського відділення поліції під процесуальним керівництвом районної прокуратури повідомили про підозру головному бухгалтеру одного із фермерських господарств за привласнення майже 217 тисяч гривень. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Під час слідства правоохоронці встановили, що в травні 2017 року зловмисник зареєстрував у програмному комплексі «1С-Бухгалтерія» неіснуючого контрагента.

Після чого за допомогою підроблених платіжних доручень впродовж півроку переводив гроші господарства на його рахунок. Вказаний факт був підтверджений судово-економічною експертизою. Внаслідок протиправних дій чоловік привласнив майже 217 тисяч гривень, які належали фермерському господарству.

Як повідомив начальник Білозерського відділення поліції Олексій Войчек, бухгалтеру було повідомлено про підозру в скоєнні злочинів за ч.2 ст.191 «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» та ч.1 ст.366 «Службове підроблення» Кримінального кодексу України. Наразі досудове розслідування завершене та обвинувальний акт направлений до суду. Фігуранту справи загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.