На Херсонщині поліція зареєструвала два факти браконьєрського спилювання дерев

4 года назад 0

В двох районах Херсонщини поліція відкрила кримінальні провадження за фактами незаконної порубки лісу. Наразі підраховуються збитки завдані природньому середовищу та вживаються заходи по встановленню осіб зловмисників. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Так, позавчора в Голопристанське відділення поліції зателефонував майстер Збур'вського лісництва. Він розповів, що при обході території виявив свіжоспиляні пеньки та верхівки від 7 дерев сосни.

Також у Бериславському районі поліція встановлює особи зловмисників, які спилили 6 дерев сосни на території Токарівського лісництва поблизу с. Тягинка.

За обома фактами в Єдиний реєстр досудових розслідувань слідчі внесли відомості за ч.1 ст.246 Кримінального кодексу України «Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу». Поліцейські підрозділів вживають всі заходи по встановленню осіб, причетних до вчинення злочину.

Загалом з початку року поліцейські перевірили 108 фактів, пов’язаних з обігом деревини на території області. За фактами, які підтверджують незаконний обіг деревини, слідчі відкрили 53 кримінальні провадження за ч.1 ст.246 Кримінального кодексу України.

Поліція Херсонщини звертається до громадян: якщо ви стали свідками порубки дерев або володієте інформацією про осіб, які займаються незаконним видобутком та продажем деревини, прохання повідомляти в поліцію за номером «102». Анонімність гарантується.