На Херсонщині поліція завершила профілактичні заходи «Осінні канікули»

4 года назад 0

На території Херсонської області з 28 жовтня по 3 листопада поліція проводила профілактичні заходи під назвою «Осінні канікули». Впродовж тижня працівники ювенальної превенції виявили 100 порушень адміністративного законодавства, пов’язаних із неповнолітніми. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Заходи поліції були направлені на профілактику скоєння неповнолітніми правопорушень та стосовно них самих, втягнення дорослими дітей у протиправну діяльність, перевірку правил перебування малолітніх в Інтернет-кафе та інших розважальних закладах, забезпечення соціального та правового захисту дітей, а також виявлення дітей, що залишилися без догляду дорослих.

Начальник відділу ювенальної превенції обласного главку поліції Ярослав Шанько розповів: «Впродовж відпрацювання працівники ювенальної превенції виявили 100 адміністративних правопорушень. Зокрема, до адміністративної відповідальності притягнуті 12 продавців за продаж неповнолітнім алкогольних та тютюнових виробів, у відношенні 10 дорослих були складені адмінпротоколи за доведення неповнолітніх до стану сп’яніння. Також поліцейські виявили 25 підлітків, які палили тютюнові вироби у громадських місцях. Ще 25 протоколів були складені на неповнолітніх за розпивання пива та інших спиртних напоїв у заборонених місцях. Також до адміністративної відповідальності притягнуті 28 батьків, які неналежно виховують своїх дітей».