На Херсонщині поліція знищила незаконний посів конопель вартістю приблизно 100 тисяч гривень

7 лет назад 0

Наркозалежний житель одного з сіл Олешківського району, який є батьком трьох неповнолітніх дітей, влаштував невелику наркоплантацію біля власного будинку. Кущі наркорослин сягали півтора метри заввишки.

До кущів було підведене крапельне зрошення, рослини удобрювалися. Добрива для них чоловік замовляв у інтернет-магазинах. Наркозалежний вирощував та доглядав за рослинами спеціальним способом, щоб вони росли вшир та не були помітні з вулиці.

Власнику наркоплантації 43 роки. Він пояснив поліцейським, що наркорослини виростив для власного вживання.

— За попередніми підрахунками, вартість вилучених наркорослин становить приблизно 100 тисяч гривень, — про це повідомив начальник Олешківського відділення поліції Сергій Ященко. – Також ми провели санкціонований обшук в будинку чоловіка, під час якого вилучили канабіс та саморобні пристрої для його куріння.

Крім того, в будинку наркозалежного поліцейські знайшли та вилучили незареєстровану рушницю. Зловмисник пояснив оперативникам, що зброю нібито знайшов і зберігав її для захисту своєї наркоплантації.

Наразі кущі конопель вилучені та направлені на дослідження. Наркозалежний перевіряється на причетність до збуту наркотиків.

Відкриті кримінальні провадження за ст.263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами», ст.309 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту» та ст.310 Кримінального кодексу України «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель».

Відділ комунікації поліції Херсонської області