На Херсонщині продовжують діяти лісові браконьєри

5 лет назад 0

Під час патрулювання мобільна група з числа поліцейських та лісників помітили автомобіль «Нива» з причепом, який на 258 км автодороги Одеса — Мелітополь виїхав з лісу на трасу та направився в напрямку села Козачі Лагері.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Причеп до транспортного засобу був завантажений деревиною, поліція наздогнала його для перевірки.

Як з’ясувалося 36-річний місцевий житель спиляв дерева без дозволу. В причепі знаходилися стовбури акації, розпиляні на 16 частин довжиною 160 см. Автомобіль з причепом та деревиною вилучені та доставлені на спецмайданчик для тимчасового тримання транспортних засобів.

Попередня правова кваліфікація правопорушення – ч.1 ст.246 Кримінального кодексу України «Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу». Санкція статті передбачає покарання починаючи від штрафу в сумі 17000 гривень, аж до позбавлення волі на строк до 3 років.

Поліція Херсонщини продовжує вживати заходи з протидії незаконного видобутку лісосировини та просить громадян, які володіють інформацією про місця незаконної порубки дерев та осіб, які займаються такою діяльністю, телефонувати за номером «102». Анонімність гарантується.