На Херсонщині продовжують незаконно рубати ліс

5 лет назад 0

У неділю, 25 серпня, в Горностаївське відділення поліції звернувся майстер районного лісгоспу. Він розповів, що на території лісництва виявив незаконну порубку дерев білої акації.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

На місце події прибула слідчо-оперативна група. В ході обстеження території лісництва поліцейські виявили 84 пеньки від дерев діаметром від 10 до 30 сантиметрів. Наразі працівники лісництва встановлюють суму збитку.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ст.246 Кримінального кодексу України «Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу». Наразі поліція проводить заходи по встановленню осіб причетних до скоєння злочину та місцезнаходження деревини.

Загалом упродовж трьох тижнів працівники поліції Херсонщини перевірили 44 факти, пов’язані з обігом деревини, з них 13 інформацій про незаконну порубку лісових насаджень. Також поліцейські перевірили 23 транспортні засоби, які перевозили лісоматеріали.

За виявленими порушеннями відкрито 9 кримінальних проваджень за ч.1 ст.246 Кримінального кодексу України «Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу». Правопорушникам може загрожувати покарання від штрафу в сумі 17000 гривень, аж до позбавлення волі на строк до 3 років.

Поліція звертається до громадян, якщо ви володієте інформацією про місця незаконної порубки лісу або осіб, які займаються незаконним видобутком деревини, терміново телефонуйте за номером «102». Подбаємо разом про збереження лісів Херсонщини.