На Херсонщині СБУ викрила бойовика «ЛНР», який влаштувався на роботу в МВС

3 года назад 0

На Херсонщині затримали колишнього «оперативного співробітника МДБ ЛНР». Він переїхав на підконтрольну українській владі територію через РФ і працевлаштувався у структуру Міністерства внутрішніх справ.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Під час досудового розслідування, слідчі СБУ встановили, що чоловік займався вербовкою і залякував патріотично налаштованих громадян. Він влаштувався на роботу у структуру Міністерства внутрішніх справ за підробленими документами на посаду адміністратора одного з територіальних сервісних центрів. Таким чином, він мав можливість передавати інформацію із закритих баз даних до представників бойовиків.

Силовики затримали правопорушника в одному із житлових районів Нової Каховки на Херсонщині. Під час обшуків за місцем проживання та в офісі оперативники виявили документи, які будуть долучені до справи. Також вилучено дві тротилові шашки із електродетонаторами.

Посібнику терористів вже повідомлено про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • За ч. 2 ст. 110 «Посягання на територіальну цілісність та недоторканність України». (Карається позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років з конфіскацією майна або без).
  • За ч. 2 ст. 260 «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань». (Карається позбавленням волі на строк від двох до п’яти років з конфіскацією майна або без).
  • За ч. 1 ст. 263 «Незаконне поводження з вибуховими речовинами». (Карається позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років).

Наразі затриманому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

suspilne.media