На Херсонщині слідчі поліції направили в суд справу щодо злочинної групи гастролерів-квартирників

5 лет назад 0

На рахунку учасників злочинної групи понад 10 квартирних крадіжок, скоєних упродовж березня цього року в містах Олешки та Нова Каховка. Зловмисники забирали гроші, золоті вироби та інші цінні речі, які продавали або здавали в ломбарди. Загальну суму збитків потерпілі оцінили у майже 270 тисяч гривень. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

За словами заступника начальника слідчого управління обласного главку поліції Віктора Баранецького, до складу групи входили четверо жителів міста Київ віком від 28 до 48 років. В Херсоні вони орендували квартиру та автомобіль і за короткий проміжок часу скоювали злочини. Потенційних жертв обирали, оцінюючи вхідні двері та балкони. Перед цим проводили так звану «розвідку місцевості», вивчаючи розпорядок дня мешканців квартири.

Зловмисників затримали в результаті спецоперації в місті Олешки, де учасники групи обікрали чергову квартиру, забравши золоті вироби, гроші та ноутбук.   У затриманих вилучені відмички різних видів, ключі для домофонів, рукавички та інші докази їх злочинної діяльності.

Були відкриті кримінальні провадження за ч.3,5 ст.185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Всім чотирьом зловмисникам, двоє з яких рідні брати, за рішенням Херсонського міського суду було обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою з можливістю внесення застави в сумі 422 тисячі гривень та 199 тисяч гривень. За двох братів була внесена застава, після чого їх звільнили з-під варти.

Наразі слідчі поліції завершили досудове розслідування цієї справи, складено обвинувальний акт, який направлено на розгляд до Білозерського районного суду.  Учасникам групи загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.