На Херсонщині службова собака Альма вивела поліцейських на слід підозрюваних у нападі на дім пенсіонерки

4 года назад 0

Подія сталася ввечері 26 лютого у селі Мала Лепетиха Великолепетиського району. Розбивши віконне скло, в будинок 81-річної жінки проникли двоє невідомих та вимагали гроші. Один з них був у масці. Потерпіла намагалася чинити опір і хотіла подзвонити в поліцію, але невідомі забрали у неї телефон. Зловмисники обшукали дім, після чого втекли. Зі слів заявниці, зникло приблизно 5 тисяч гривень. Незважаючи на пережитий шок, потерпіла змогла описати правоохоронцям прикмети своїх кривдників. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

На місці події працювала слідчо-оперативна група Великолепетиського відділення поліції та кінолог зі службовою вівчаркою Альмою. Під час ретельного огляду будинку потерпілої, правоохоронці виявили ряд слідів, які залишили зловмисники.

— Ми якнайшвидше провели заходи для встановлення осіб зловмисників, створили дві спеціальні пошукові групи, місце події та прилеглу до будинку територію якнайретельніше оглянули експерти, слідчі й оперативники, — повідомив начальник Великолепетиського відділення поліції Андрій Чонка. – На шлях зловмисників нас вивела службова собака Альма, яка одразу взяла слід і пробігла майже кілометр. Тож ми мали чітке уявлення, куди саме могли втекти зловмисники.

По виявленим слідам вівчарка Альма привела поліцейських до приблизного місця, де могли проживати підозрювані. За лічені хвилини працівники поліції встановили їх особи. Це раніше судимий за нанесення тілесних ушкоджень та крадіжки 28-річний житель села, за місцем проживання якого оперативники виявили та вилучили телефон потерпілої. Його спільником виявився 44-річний односелець, теж раніше судимий за майнові злочини.

Молодший зловмисник пояснив, що ввечері вживав алкогольні напої з другом. Потім згадав про пенсіонерку, яка проживає сама і нещодавно поховала чоловіка. Раніше судимий припустив, що після дідуся у жінки мала залишитися його пенсія. Щоб убезпечити себе від можливих свідків-сусідів, зловмисники пересувалися городами. 44-річний спільник одягнув маску, розбив віконне скло і так потрапив у дім жінки. Двічі судимий в цей час був на вулиці та слідкував за обстановкою. Коли потерпіла побачила невідомого та стала кричати, другий зловмисник теж проник в дім та забрав собі телефон жінки.

Нині 28-річний зловмисник затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Після проведення процедури упізнання, його спільнику буде повідомлено про підозру. Відкрите кримінальне провадження за ч.3 ст.186 «Грабіж» Кримінального кодексу України. За скоєне чоловікам може загрожувати до 8 років позбавлення волі. Слідчі дії тривають.