На Херсонщині троє жінок проігнорували поради поліції та залишилися без грошей

4 года назад 0

Майже щодня поліція Херсонщини інформує жителів області, як не стати жертвами шахрайства.

Однак такий вид злочину залишається доволі поширеним. Ось і вчора протягом кількох годин до поліції звернулися три жінки, які потрапили на гачок телефонних шахраїв. В результаті спілкування з начебто представниками банківських установ довірливі громадянки загалом «подарували» зловмисникам майже 100 тисяч гривень.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Херсонської області.

Жертвами шахраїв стали 37-річна жителька Генічеського району, 57-річна мешканка Каховки та 52-річна жінка зі Скадовська. Усім трьом потерпілим зателефонували незнайомі чоловіки, які представлялися працівниками банків, у яких у заявниць були відкриті карткові рахунки. В ході розмови жінки розповіли телефонувавшим усі реквізити своїх банківських карток. І, як наслідок, перша потерпіла втратила з картки 19500 гривень, у другої зникли 29800 гривень, а мешканка Скадовська позбулася 50 тисяч гривень.

Поліція Херсонщини вкотре закликає громадян бути більш обачними та не довіряти особам, які намагаються дізнатися реквізити ваших банківських карток. Співробітники банку ніколи під час розмови не запитують ці дані. Якщо вам телефонують незнайомці та намагаються дізнатися PIN-код картки, CVV-код, особисті дані, запам’ятайте – це шахраї. Перестаньте розмовляти та одразу телефонуйте до поліції за номером «102». Дзвінок з усіх мобільних операторів безкоштовний.