На Херсонщині водні поліцейські викрили браконьєра з уловом креветок на понад 130 тисяч гривень

5 лет назад 0

Працівники відділення поліції в порту «Херсон» спільно з колегами із водної поліції Полтавської області та працівниками Чорноморського рибоохоронного патруля в акваторії Чорного моря поблизу с.Приморське Каланчацького району викрили браконьєра. Чоловік здійснював вилов живих водних біоресурсів незаконними знаряддями лову. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Як повідомив начальник відділення поліції в порту «Херсон» Максим Жарков, на місці події у правопорушника вилучено 4 креветочні ятері та живі водні біоресурси: 92000 штук креветок, 60 одиниць риби бичок, а також кефаль-гостроніс і ставриду. Навколишньому природному середовищу заподіяно шкоду в розмірі понад 130 тисяч гривень.

Каланчацьким відділенням поліції відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.249 Кримінального кодексу України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом» (карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років).