На Херсонщині затримали браконьєрів

7 лет назад 0

Працівники Новокаховського відділу поліції спільно з працівниками рибоохорони неподалік від Каховської ГЕС виявили двох водолазів, які займалися незаконним виловом риби цінних порід: сома, білого амура, судака, коропа та товстолоба. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області

Коли правопорушники побачили поліцейських та працівників рибоохорони, то скинули мішки з виловленою рибою у воду. За допомогою водолаза мішки дістали на поверхню. Всередині поліцейські виявили рибу зі слідами від гарпунів.

— Всього у браконьєрів вилучено 150 кг риби, човен, водолазні костюми, ласти, маски, балони для дайвінгу, а також рушниці для підводного полювання, — повідомив заступник начальника Новокаховського відділу поліції Андрій Ювченко.

Порушниками природоохоронного законодавства виявилися двоє місцевих жителів, раніше не судимих. Вони пояснили, що займалися підводним полюванням для власних потреб.

Відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.249 Кримінального кодексу України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом» (карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років).