На Херсонщині завершилось поліцейське відпрацювання «Зброя»

5 лет назад 0

Протягом місяця на території Херсонської області поліція проводила профілактичні заходи «Зброя». За час відпрацювання поліцейськими був виявлений 51 факт незаконного поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами. 33 правопорушникам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

У період з 20 травня по 20 червня поліцейські Херсонщини із незаконного обігу вилучили гранатомет, кулемет КПШ, 12 пістолетів та револьверів, 5 обрізів мисливських рушниць, 18 гранат, понад 2,5 тисячі патронів до зброї армійських зразків, 19 інших боєприпасів, понад 100 кілограм пороху та майже 10 кілограм тротилу.

За даними фактами відкрито 51 кримінальне провадження за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України. 33 зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Їм може загрожувати позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Також інформуємо, що громадяни, які добровільно здадуть органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої, звільняються від кримінальної відповідальності.

Відділ комунікації поліції Херсонської області