На нетверезого учасника двох ДТП патрульні склали три адмінпротоколи

4 года назад 0

Виклик про ДТП неподалік Благодатного отримали патрульні позавчора близько опівдня. Про це повідомляє Патрульна поліція Херсонської області.

Заявник повідомляв, що з його автомобілем ВАЗ-2103 зіштовхнувся ВАЗ-2101, який потім поїхав із місця пригоди.

На місці інспектори побачили автомобіль одного з учасників ДТП. Під час встановлення обставин події повз поліцейських спробував проїхати й чоловік на іншому автомобілі, причетному до пригоди. Охоронці порядку його зупинили.

У водія ВАЗ-2101 патрульні помітили ознаки алкогольного сп’яніння. Той визнав, що перебував за кермом у момент ДТП і погодився пройти огляд за допомогою алкотесту "Драгер" на місці. Прилад показав результат 2,27 проміле, що перевищує допустиму норму в 11 разів.

Інспектори встановили, що під час руху водій ВАЗ-2101 не був уважним, не витримав безпечні дистанцію та інтервал і скоїв зіткнення із зазначеним ВАЗ-2103, який рухався в попутному напрямку.

Нетверезий керманич спробував домовитись із поліцейськими. Він запропонував охоронцям порядку десять тисяч гривень задля уникнення відповідальності. Патрульні зафіксували пропозицію неправомірної вигоди й викликали на місце слідчо-оперативну групу.

На 43-річного водія інспектори склали протоколи за ст. 122-4 (Залишення місця ДТП), ст. 124 (Порушення ПДР, що спричинило ДТП) та ст. 130 (Керування у стані сп’яніння) КУпАП. Його автомобіль евакуювали на арештмайданчик.

Також патрульним повідомили, що у період часу між вказаною пригою та поверненням водія на місце, він став учасником ще однієї ДТП в самому Благодатному. Там чоловік зіткнувся з вантажівкою ГАЗ. Оформленням тієї пригоди займались колеги з Білозерського відділу поліції.