На одному з ринків Херсона поліцейські вилучили у безробітнього гранату

5 лет назад 0

Сьогодні близько 9-ої ранку в «Єдиний центр 102» поліції Херсонщини зателефонував житель Суворовського району. Він розповів, що на території ринку «Північний» побачив чоловіка, в руках якого знаходиться пакунок з гранатою. Для перевірки інформації на місце виклику терміново був направлений екіпаж патрульної поліції. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

В ході відпрацювання території ринку патрульні помітили підозрюваного. Під час проведення поверхневого огляду у нього був виявлений предмет, схожий на гранату Ф-1 сучасних часів, та запал до неї.

Як розповів начальник Херсонського відділу поліції Олександр Говорун, правопорушником виявився 34-річний непрацюючий мешканець м.Херсона. Він пояснив, що знайшов боєприпас рік тому в очереті. Слідчо-оперативна група вилучила виявлені предмети. Вони будуть направлені на дослідження в експертно-криміналістичний центр. Попередня правова кваліфікація — ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Наразі поліція з’ясовує, з якою метою зловмисник зберігав бойовий припас, та його дійсне походження.