На подвір’я депутата Новокаховської міськради кинули гранату

3 года назад 0

Вона вибухнула і пошкодила автомобіль.

Уночі 23 квітня на подвір’я депутата Новокаховської міськради Андрія Рашевського у Дніпрянах кинули гранату. Про це повідомила пресслужба обласного главку Національної поліції.

За словами Рашевського, підозрілий шум з вулиці його рідні почули о 2.20 ночі. Його розбудила дружина, подумавши, що вибухнула припаркована біля будинку машина. Як виявилося, вибухнула граната, осколки від якої пошкодили автомобіль “Мерседес-310”, фасад і вікна будинку.

“На місці події працювала слідчо-оперативна група Каховського районного відділу поліції, вибухотехніки та кінологи. Поліцейські виявили деформовані металеві фрагменти, рештки ймовірно від гранати РГД-5, ричаг УЗРГМ, які вилучили та направили на проведення відповідних експертиз. Також задля безпеки поліцейські обстежили прилеглу територію: жодних підозрілих або небезпечних предметів не виявлено”, — йдеться в повідомленні поліції.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.352 “Умисне знищення або пошкодження майна службової особи чи громадянина, який виконує громадський обов’язок” Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 12 років.

Андрій Рашевський є депутатом від партії “За майбутнє”, працює підприємцем. Він відомий своєю жорсткою критикою на адресу місцевих чиновників. 

За словами Рашевського, йому неодноразово погрожували в соцмережах і персонально, в тому числі, в будівлі міськради, працівники одного з місцевих комунальних підприємств.

Олег БАТУРІН.