На реконструкції лікарні на Херсонщині “нагріли” майже 200 тисяч гривень

3 года назад 0

Обвинувальний акт по цій справі вже направили до суду.

Гроші за невиконану роботу отримав підприємець під час реконструкції однієї з районних лікарень Херсонщини. Про це повідомила пресслужба обласної прокуратури.

“У 2017 році підприємець при виконанні будівельних робіт, пов’язаних із реконструкцією відділення лікарні, зловживаючи службовим становищем, вніс до акта наданих послуг завідомо неправдиві відомості. На підставі цього документа на рахунок підприємства перерахували бюджетні кошти за фактично не виконану роботу. Як наслідок, фігурант привласнив кошти в сумі 177 тисяч гривень, чим завдав місцевому бюджету збитки на вказану суму”, — йдеться в повідомленні.

Днями Високопільський відділ Бериславської окружної прокуратури затвердив та скерував до суду обвинувальний акт стосовно цього підприємця. Його звинувачують у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем та внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей за ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України.
У рамках кримінального провадження прокурором пред’явлено цивільний позов з метою відшкодування збитків, завданих злочином.
У разі доведення вини зловмиснику загрожуватиме позбавлення волі строком до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Олег БАТУРІН.