Намагалися обікрасти склади ДС НС під Херсоном

3 года назад 0

Спробу злочинних зазіхань на склади Держслужби з надзвичайних ситуацій України відвернули на Херсонщині. Розташовані вони біля села Благодатного неподалік обласного центру, і свого часу там зберігалося чимало техніки. Та з початком війни на сході України її вивезли ближче до лінії фронту, а порожні ангари навіть не охоронялися. От двоє молодиків з Благодатного і вирішили провести в них «ревізію». Не знайшовши нічого корисного, спільники забажали хоча б металом для здачі на брухт розжитися. І почали…виламувати раму дверей у бомбосховище, використовуючи лом та молот. 

Але міцна споруда, розрахована на захист від ядерного удару, стійко опиралася зусиллям мародерів. Добряче попотівши, за кілька годин вони спромоглися витягти раму тільки наполовину, аж тут прибули працівники ДС НС для перевірки об’єкту. Почувши шум з боку бомбосховища, вони викликали слідчо-оперативну групу з Білозерського відділення Національної поліції. Тут копи й перестріли заморених «мисливців за дармовим металом», котрі саме відійшли перекурити після тяжкої злодійської праці. Знаряддя злочину у них вилучили, а самих притягли до кримінальної відповідальності за замах на крадіжку.

Хлопцям, котрі залізли на склади ДС НС, виповнилося тільки 17 та 18 років, каже дільничний інспектор поліції Віталій Шаповал. Після школи вони ніде не працювали і не вчилися, «сидячи на шиї» в батьків. Вони їх годували й вдягали, надавали дах над головою. Але юнакам хотілося ще й погуляти всмак, от вони й спланували крадіжку, аби розжитися «парубоцькими» грішми. Та замість прибутку тільки додали родинам витрат – на адвокатів та на штрафи. Якщо, звісно, суд обмежиться тільки фінансовими санкціями, а не відправить крадіїв-початківців  до виправної колонії. 

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.