Обставини пожежі в сільському будиночку на Херсонщині досі встановлюються

6 лет назад 0

Гасіння з сюрпризом чекало на херсонських вогнеборців — по воду довелося їздити в інший край селища.

Ще третього листопада о 22:34 на пункт зв'язку 2-ї Державної пожежно-рятувальної частини надійшло повідомлення про те що в смт Білозерка по вулиці Херсонській палає житловий будинок. На місце події відразу ж виїхав черговий караул у складі одного відділення і зіштовхнувся з труднощами:

По прибуттю на місце, пожежні з'ясували, що власники помешкання за допомогою підручних засобів тривалий час намагалися самотужки загасити полум'я. Ускладнило ситуацію й те, що в мережі не було води, — повідомили в службі 101.

Отож, для локалізації та остаточного гасіння вогню, рятувальникам знадобилося декілька разів кидати місце подій і подорожувати селищем, щоб заправлятись водою в інших кварталах Білозерки, де водопостачання не було відключено.

І тим не менше, вдалося в цілому врятувати споруду:

Внаслідок пожежі вогнем знищено домашні речі та пошкоджено стелю на орієнтовній площі 20 кв. м. Завдяки оперативним діям пожежних було врятовано сусідні кімнати та будинок в цілому, — звітують в ГУ ДСНС.

Однак і на сьогоднішній день питанням залишається як причина пожежі та остаточна сума збитків, так і пояснення: чому води у мережі у пожежонебезпечний період не виявилося. Нагадаємо, що вади протипожежного водопостачання на Херсонщині — проблема номер один.

читайте: Як гасити будемо? — запитують пожежні Херсонщини

джерело