Офіцеру Херсонського обласного військового комісаріату обрано запобіжний захід «тримання під вартою»

6 лет назад 0

19 квітня 2018 року суддею Херсонського міського суду Херсонської області Радченко Г. А було розглянуто клопотання старшого слідчого в ОВС відділу СУ ГУНП в Херсонській області про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо офіцера Херсонського обласного військового комісаріату.

Дана особа підозрюється у вчиненні умисного тяжкого корисливого корупційного злочину за ознаками ч. 3 ст. 369 – 2 КК України — одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди. Підозрюваний, знаходячись на території Херсонського обласного військового комісаріату висунув вимогу особі В. передати йому грошові кошти у сумі 600 доларів США, пообіцявши здійснити вплив щодо відстрочки від проходження строкової військової служби сина особи В. У цей же день, після одержання наведеної неправомірної вигоди, злочинні дії підозрюваного були виявлені співробітниками військової прокуратури та правоохоронних органів, з вилученням одержаної ним суми коштів в якості неправомірної вигоди.

Ухвалою суду від 19.04.2018 року клопотання слідчого було задоволено: застосовано щодо підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 14.06.2018 року та визначено розмір застави у сумі 193 820 гривень. Разом з тим, ухвалою суду підозрюваного було відсторонено від посади.

За повідомленням прес-служби суду