Олешківські поліцейські вилучили у місцевого жителя канабіс

4 года назад 0

Оперативникам Олешківського відділення поліції стало відомо, що місцевий мешканець може зберігати наркотичні засоби.

В ході перевірки поліцейські впевнилися, що отримана інформація є достовірною. Відтепер за незаконне зберігання коноплі чоловікові може загрожувати 3 роки ув’язнення.

Як розповів начальник Олешківського відділення поліції Вадим Ковальчук, отримана оперативна інформація стосувалася жителя Олешек віком близько 40 років. Чоловік раніше до кримінальної відповідальності не притягався. Проте слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.309 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту». В рамках досудового розслідування поліцейські провели санкціонований обшук і в ході огляду домоволодіння чоловіка виявили кілька картонних коробок, в яких зберігались подрібнені рослини коноплі загальною вагою близько двох кілограм. За словами підозрюваного, коноплю він виростив на своєму городі та зберігав марихуану для власного вживання.

Заборонена речовина вилучена та направлена на дослідження в Херсонський експертно-криміналістичний центр МВС України. Досудове розслідування триває. Чоловікові загрожує або штраф в розмірі від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження чи позбавлення волі на строк до трьох років.

Відділ комунікації поліції Херсонської області