Олешківські поліцейські затримали хлопця за підозрою у вбивстві свого дідуся

4 года назад 0

Учора вранці в чергову частину Олешківського відділення поліції надійшло повідомлення від місцевої мешканки. Вона розповіла, що їй зателефонували сусіди її родича та повідомили, що він помер. На місце події виїхала слідчо-оперативна група підрозділу. За вказаною адресою поліцейським ніхто не відчинив, але із дому навпроти вийшов сусід. Чоловік розповів, що близько третьої ночі до нього прибігав онук господаря будинку та повідомив, що його діда вбили. Поліцейські зайшли у домоволодіння та в одній із кімнат літньої кухні знайшли тіло літнього чоловіка з чисельними колото-різаними ранами. Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом вбивства.

Поліцейські з’ясували, що 69-річний чоловік проживав разом із своїм онуком, батьки якого знаходяться на заробітках за кордоном. 20-річного хлопця правоохоронці знайшли сплячим у сусідній кімнаті. Він перебував в нетверезому стані.

Поліцейські його розбудили. Прийшовши до тями, юнак з початку розповів ту саму ж історію з нічним нападом на їх будинок. З його слів, вони разом із дідом сиділи на кухні та пили пиво. О другій ночі онук вийшов у ванну кімнату та почув, що хтось зайшов у будинок і почав бити пенсіонера. Хлопець вирішив не виходити, щоб йому теж не дісталося.

За словами начальника Олешківського відділення поліції Вадима Ковальчука, поліцейські під час огляду місця злочину звернули увагу, що кімната ретельно прибрана. Але на одязі онука оперативники помітили сліди крові. Тоді в ході більш детального опитування хлопець зізнався, що між ним та дідусем раптово виник конфлікт, після чого онук схопив зі стола ніж та спричинив пенсіонеру більше десяти ударів.

Нападник затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому повідомлено про підозру у вчинені злочину за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство». Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному міри запобіжного заходу. Хлопцеві може загрожувати 15 років позбавлення волі.