Патруль поліції за дві години викрив лісових браконьєрів та чоловіка, який ніс кущі конопель

5 лет назад 0

У смт Нова Маячка наряд поліції під час патрулювання на вулиці помітив чоловіка з явними ознаками алкогольного сп’яніння, який ніс мішок. Поліцейські підійшли до громадянина для перевірки документів. Він пояснив, що є місцевим жителем.

На запитання про вміст мішку чоловік сказав, що несе додому куплену ялинку. Під час перевірки поліцейські вилучили в мішку висушені кущі конопель, які чоловік виростив для власного вживання.  Громадянин виявився раніше судимим за аналогічні злочини.

Наркорослини  вилучені та направлені на дослідження. Відкрите кримінальне провадження за ст.309 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту».

Через дві години цей же наряд поліції патрулював трасу уздовж каналу між селами Щасливе та Ювілейне. Патруль помітив автомобіль «Москвич» білого кольору, що рухався по узбіччю дуже повільно і кілька разів зупинявся. Поліцейські зупинилися та пішки пішли вздовж лісосмуги до білої автівки. Раптом вони почули звуки працюючої бензопили. У лісосмузі поліцейські побачили трьох чоловіків, які пилили дерева акації та вантажили колоди в автомобіль. Один з правопорушників намагався втекти, але його наздогнали. 

Лісовими браконьєрами виявилися троє місцевих жителів, усі раніше судимі за незаконний обіг наркотиків та зброї, перебували у стані алкогольного сп’яніння. Зі слів чоловіків, дерева вони спилили з метою їх подальшого продажу. Автомобіль, електропилу та деревину вилучено. Відкрите кримінальне провадження ст.246 Кримінального кодексу України «Незаконна порубка лісу».

Відділ комунікації поліції Херсонської області