Підірвати слідчий ізолятор Херсона погрожувала дружина в’язня

3 года назад 0

На «гарячу лінію» Кабінету міністрів України зателефонувала невідома жінка. І повідомила: має намір кинути бойову гранату до слідчого ізолятору Херсона у разі, якщо її чоловіка (він отримав пожиттєвий термін ув’язнення) етапують за межі області. Інформацію про незвичайний дзвінок одразу передали поліції Херсона. А правоохоронці насамперед вирішили встановити особу жінки. Зробити це було досить легко, оскільки вона дзвонила зі свого мобільного телефону, і навіть його номер жодним чином не збиралася приховувати. 

— На відомий номер зателефонували наші працівники. Жінка, котра виявилася мешканкою Бериславського району, відповіла на дзвінок. І зізналася, що саме вона виходила на «гарячу лінію» із погрозами, перебуваючи  у нетверезому стані. По тому визнала, що наговорила дурниць, і вибачилася, — розповів начальник Херсонського районного відділу Національної поліції, полковник Олександр Говорун. – Матеріали про інцидент передали за місцем її проживання. Надалі вже у Бериславі даватимуть правову оцінку тому, що сталося. Можливо, жінку притягнуть до адміністративної відповідальності за хибний виклик поліції . 

Про кримінальну відповідальність за неправдивий сигнал про загрозу громадській безпеці наразі говорити зарано. Адже зі змісту бесіди випливало, що  вибух у СІЗО гіпотетично можливий тільки за створення певних умов. Втім, якщо в громадянки справді знайдуть бойову гранату, то її неодмінно чекатиме суд за незаконне зберігання боєприпасів.

У слідчому ізоляторі Херсона про погрозу з боку дружини засудженого вже знають. Начальник СІЗО Олександр Яголковський запевнив, що безпосередньо до працівників пенітенціарного закладу ніяких погроз не надходило ні від членів родин засуджених до пожиттєвого ув’язнення (а їх тут перебуває близько півсотні),ні від них самих. Ні про які надзвичайні події у особливому блоці слідчого ізолятора також не йдеться.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.