Пістолети, обрізи рушниць, набої — а жителі Херсонщини, все ж таки, небідні люди

5 лет назад 0

На Херсонщині в ході операції щодо протидії незаконному обігу зброї працівники поліції продовжують щодня вилучати пістолети, обрізи рушниць, набої та холодну зброю.

У 43-річного жителя одного з сіл Чаплинського району оперативники вилучили 37 патронів до автомату Калашникова. Чоловік пояснив, що набої знайшов на пустирі під час пошуку металобрухту. Патрони вилучені і направлені на експертизу.

В будинку 56-річного жителя одного з сіл Каховського району оперативники виявили та вилучили пістолет іноземного виробництва калібром 9 мм. Зброю господар ховав на ліжку під матрацом. За словами чоловіка, пістолет йому подарували. Вилучену зброю направлено на дослідження.

У Верхньорогачицьке відділення поліції зателефонували жителі одного з сіл. Вони повідомили, що поруч з селом у лісосмузі ходить чоловік зі зброєю, чути постріли. На місце виїхала слідчо-оперативна група. У лісосмузі поліцейські виявили 63-річного чоловіка, який в руках тримав обріз мисливської рушниці. Громадянин пояснив, що він колишній мисливець, рушницю знайшов і самостійно переробив на обріз з метою полювання на зайців. Поліцейські вилучили зброю та направили її на дослідження.

Ще одного вмільця і поціновувача зброї, цього разу холодної, виявили дільничні офіцери поліції поблизу кафе в одному з сіл Білозерського району. В поліцію зателефонували стурбовані жителі села і повідомили, що по вулиці ходить чоловік і хизується шаблею. Дільничні поліцейські, які прибули на місце, вилучили у 44-річного місцевого жителя предмет, схожий на шаблю. Чоловік пояснив, що сам виготовив шаблю без певної мети і йому подобалося демонструвати людям власноруч виготовлену холодну зброю. Шаблю у чоловіка поліцейські вилучили та направили на експертизу

За усіма фактами відкриті кримінальні провадження за ч.1,2 ст.263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами».

 

 

Відділ комунікації поліції Херсонської області