Поліцейські ліквідували наркопритон у Верхньорогачицькому районі

5 лет назад 0

Поліцейські Верхньорогачицького району викрили наркопритон в будинку 44-річного жителя одного з сіл району. Чоловік дозволяв наркозалежним односельцям, з якими разом виготовляв ацетильований опій, вживати ін’єкційні наркотики в кімнаті будинку.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Поліцейські задокументували факт злочинної діяльності і встановили, що господар раніше судимий за наркозлочини. Під час проведення санкціонованого обшуку в кімнаті працівники поліції виявили шприци із залишками опію, банки з сировиною для виготовлення наркотику, а також висушені рослини снотворного маку. Усе вилучене направлено на експертизу.

Відкриті кримінальні провадження ч.1 ст.309 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту» та ч.1 ст.317 КК України «Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів». За організацію та утримання наркопритону чоловік може п’ять років провести за ґратами.