Поліцейські вилучили коноплі на понад 200 тисяч гривень у жителя Каховського району

4 года назад 0

Працівники Каховського відділу поліції провели санкціонований обшук у домоволодінні 50-річного жителя одного з сіл, вилучили коноплі на майже 200000 гривень. Чоловік раніше притягався до кримінальної відповідальності за наркозлочини. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Зловмисник облаштував господарче приміщення на своїй земельній ділянці для вирощування рослин конопель, насіння яких замовляв через Інтернет. Сарай він обладнав системами тепло- і гідроізоляції, системою вентиляції, крапельним зрошенням та штучним освітленням. Зловмисник ретельно доглядав за «врожаєм» у горщиках. Готовий продукт сушився під стелею. Всього поліцейські вилучили 40 кущів конопель та півтора кілограми готового до вживання канабісу. Вартість вилученого становить майже 200 тисяч гривень.

Господар пояснив, що коноплі виростив для власного вживання. Наразі оперативники перевіряють зв’язки чоловіка та його можливу причетність до збуту наркотиків.

Все вилучене направлено на експертизу. Відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст.310 «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель» та ч.1 ст.309 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту» Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.