Поліцейські затримали двох вимагачів у Новотроїцькому районі

5 лет назад 0

Родина з Новотроїцького району стала жертвою двох зловмисників, які вимагали гроші за скоєння неіснуючого ДТП. Прикидаючись потерпілими від нібито наїзду автомобіля господаря, зловмисники погрожували вчинити над членами його родини фізичну розправу і спалити будинок. Діяли дуже зухвало, залякали господаря так, що він віддав гроші. Але далеко втекти зловмисники не встигли, їх затримали працівники поліції. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області

Подія сталася в одному з сіл району. Невідомі прийшли в будинок, де мешкав чоловік з дружиною та дітьми. Чоловіки почали звинувачувати господаря у тому, що нібито він на автомобілі збив одного з них, зламавши йому ногу. На підтвердження своїх слів невідомий показав перебинтовану кінцівку. Зловмисники погрожували родині ножем, фізичним насильством, обіцяли спалити будинок, якщо їм не заплатять гроші. На слова господаря, що він нічого не скоював і грошей у нього немає, невідомі не звертали уваги. Через переживання, що зловмисники здійснять свої погрози, чоловік пообіцяв зібрати гроші і віддати пізніше. Його примусили написати боргову розписку, забрали паспорт та зняли номери з автомобіля. Невідомі обіцяли приїхати через кілька днів. Заляканий чоловік зібрав 4 тисячі гривень, які передав зловмисникам. Після чого зателефонував у поліцію.

Як повідомив начальник Новотроїцького відділення поліції Віталій Боднарук, поліцейські прибули за викликом дуже швидко і затримали зловмисників неподалік від двору потерпілих. У чоловіків вилучили ніж, яким вони погрожували родині, гроші заявника, а підчас огляду автомобіля «ВАЗ» в салоні знайшли документи і номерний знак авто потерпілого.

Затриманими виявилися жителі району 30-ти і 20-ти років, обидва раніше судимі за розбій, нанесення тяжких тілесних ушкоджень та крадіжки. Вони пояснили, що залякуванням хотіли здобути гроші.

Наразі зловмисники затримані в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Попередня правова кваліфікація кримінального правопорушення за ч.2 ст.189 «Вимагання» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років.