Поліція Херсонщини нагадує правила перевезення негабаритного та великовагового вантажу

4 года назад 0

В смт Велика Лепетиха мешканці однієї з вулиць поскаржилися на місцевого жителя, який під час проїзду свого трактора загороджує усю проїжджу частину. Начальник районного відділення поліції Андрій Чонка відправив розібратися з ситуацією екіпаж групи швидкого реагування. Коли поліцейські заїхали на дану вулицю, якраз в цей час по ній рухався великогабаритний трактор. У відношенні водія була винесена постанова про адміністративне правопорушення за ст. 132-1 КУпАП (Порушення правил дорожнього перевезення небезпечних вантажів та правил проїзду великогабаритних і великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами, вулицями та залізничними переїздами). Відтепер правопорушнику загрожує сплата чималого штрафу. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Поліція Херсонщини інформує, що відповідно п. 22.5 Правил дорожнього руху України за спеціальними правилами здійснюється дорожнє перевезення небезпечних вантажів, рух транспортних засобів та їхніх составів у разі, коли хоч один з їхніх габаритів перевищує за шириною 2,6 м, за висотою від поверхні дороги — 4 м (для контейнеровозів на встановлених Укравтодором і Державтоінспекцією маршрутах -4,35 м), за довжиною — 22 м (для маршрутних транспортних засобів — 25 м), фактичну масу понад 40 т (для контейнеровозів — понад 44 т, на встановлених Укравтодором і Державтоінспекцією для них маршрутах — до 46 т), навантаження на одиночну вісь — 11 т (для автобусів, тролейбусів — 11,5 т), здвоєні осі — 16 т, строєні — 22 т (для контейнеровозів навантаження на одиночну вісь — 11 т, здвоєні осі — 18 т, строєні — 24 т) або якщо вантаж виступає за задній габарит транспортного засобу більш ніж на 2 м.

Також забороняється рух транспортних засобів з навантаженням на вісь понад 7 т або фактичною масою понад 24 т автомобільними дорогами загального користування місцевого значення.

На Херсонщині видача дозволу на участь у дорожньому русі транспортних засобів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні, та подання документів, необхідних для отримання такого дозволу, здійснюється в Управлінні патрульної поліції за адресою: м. Херсон, проспект Адмірала Сенявіна, 128.