Поліція Херсонщини застерігає громадян від шахраїв в мережі Інтернет

4 года назад 0

Довірливі мешканці області продовжують віддавати свої заощадження продавцям-шахраям за віртуальний товар.

Так за одну добу жертвами таких зловмисників стали двоє жителів обласного центру. Без вагань вони перерахували псевдопродавцям одразу усю вартість товару, а не отримавши покупки, зрозуміли, що потрапили в тенета шахраїв і звернулись в поліцію.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Херсонської області.

Так, в Херсонський відділ поліції звернувся 44-річний місцевий житель. Чоловік розповів, що на одному із Інтернет-сайтів він замовив ноутбук. Домовившись про умови пересилки, чоловік перерахував продавцю 9 тисяч гривень, але ноутбук так і не отримав.

Цього ж дня мешканка Корабельного району замовила через мережу Інтернет одяг. Вона перерахувала продавцю майже 7 тисяч гривень на картку, після чого зв'язок з продавцем пропав і жоден номер телефонів, вказаних на сайті, не відповідає.

Поліція Херсонщини нагадує, щоб не стати жертвою шахраїв будьте обачними, коли замовляєте товар через Інтернет. Здійснюйте покупки на сайтах, які зарекомендували себе з позитивного боку, мають добрі відгуки ваших знайомих та не викликають сумнівів. Домовляйтесь про придбання товару на умовах відправки поштою накладеним платежем. Здійснюйте оплату за товар тільки після його перевірки.