Поліція реагує на всі заяви про домашнє насильство

5 лет назад 0

Лише за добу в поліцію надійшло 4 повідомлення від жительок різних районів Херсонщини про побиття їх родичами. 30-річну жительку Голопристанського району побили свекор зі свекрухою, у жінки забій руки. 34-річна жителька цього ж району постраждала внаслідок конфлікту з чоловіком, його сестрою та матір’ю. Під час сварки родичі вдарили жінку по голові, але від госпіталізації вона відмовилася, адже доглядає за двома маленькими дітьми. На усіх кривдників поліцейські склали адміністративні протоколи за вчинення домашнього насильства.

У Генічеському районі працівники поліції притягнули до кримінальної відповідальності 25-річного чоловіка, який побив колишню дівчину, її батьків та бабусю. У відношенні чоловіка відкрите кримінальне провадження за ст.125 Кримінального кодексу України «Умисне легке тілесне ушкодження».

Вирішується питання про відкриття кримінального провадження у відношенні жителя Високопільського району, який побив 58-річну співмешканку. У жінки струс головного мозку. Працівники поліції склали на чоловіка адміністративний протокол за домашнє насильство.

У Нижньосірогозькому районі направлене в суд кримінальне провадження щодо вчинення 44-річним чоловіком психологічного насильства відносно 80-річної матері. Крім постійних образ, син виганяв жінку з її ж будинку. Власну квартиру, яку пенсіонерка йому купила, син продав, а гроші пропив.

Ще один 50-річний житель району буде притягнутий до кримінальної відповідальності за ухилення від виконання 160 годин громадських робіт, які суд призначив йому за домашнє насильство над дружиною. Чотири дні поспіль чоловік не виконує громадські роботи з прибирання в парку та на вулицях. Поліцейські його розшукали і він був у нетверезому стані. Тепер на нього чекає нове покарання у вигляді арешту до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років. Поліцією Херсонської області з початку року відкрито 31 кримінальне провадження за ст.126-1 Кримінального кодексу України «Домашнє насильство».

Шановні громадяни! Не замовчуйте факти домашнього насильства! Якщо ви або ваші родичі потерпають від фізичного або психологічного знущання, телефонуйте за номером «102» або на Національну «гарячу лінію» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації: 0800-500-335 або 116-123 (з мобільного).

Відділ комунікації поліції Херсонської області