Прибутковий бізнес на Херсонщині обертається шахрайськими пастками

3 года назад 0

Сподівання на легкий заробіток в Інтернеті для новачків майже завжди обертаються фінансовими втратами через потрапляння на гачок шахраїв. От і 57-річна мешканка Херсона невдало зіграла на курсах обміну валют. Відкрила на малознайомому сайті свій електронний кабінет, і перерахувала віртуальному «брокеру» 250 євро та сорок тисяч гривень для майбутніх прибуткових операцій з ними. Та операції виявилися вигідні хіба що самому псевдоброкеру – той довірені йому кошти просто привласнив, а «бізнес» негайно закрив, залишивши жертву шахрайства «із носом».

Так само закінчилися інвестиції у проект з просування комерційної реклами у віртуальному просторі для 21-річного початківця з Верхнього Рогачика. Для розвитку проекту він перерахував малознайомим партнерам вісімдесят тисяч гривень. Ті чужі гроші, на тому все й закінчилося.

Тепер обдурені «кандидати у магнати» шукають справедливості через поліцію. Може, й знайдуть колись: адже справи, пов’язані з фінансовими махінаціями  у віртуальному просторі, розслідуються довго й важко.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.