Результати операції «Мігрант» на Херсонщині: поліцейські виявили 9 злочинів і 410 правопорушень, скоєних іноземцями

5 лет назад 0

З початку проведення профілактичних заходів «Мігрант» на Херсонщині працівники поліції розкрили 9 злочинів, скоєних іноземцями та склали у їх відношенні 410 протоколів про адміністративні правопорушення. За скоєння кримінальних правопорушень 9 іноземцям повідомлено про підозру, 6 проваджень вже направлені до суду. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Вирішується питання про примусове повернення у країни походження 82-х іноземців та осіб без громадянства, восьми іноземцям буде заборонено в’їзд в Україну, двом чоловікам буде скасовано посвідки на тимчасове проживання в України, 7 —  посвідки на постійне проживання в Україні, а 21 – скорочення строку тимчасового перебування у нашій державі. 

Як повідомив начальник відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми обласного главку поліції Олег Шанько, поліцейські викрили 24-річного громадянина Республіки Казахстан, який у Білозерському районі скоїв три факти крадіжки майна з подвір’їв місцевих жителів (велосипеди та вироби з металу). Також під час перевірки встановлено, що чоловік не має жодних документів, які  підтверджують законність його перебування на території держави. Він проживав в Україні без законних на те підстав, чим порушив міграційне законодавство. Відкриті кримінальні провадження за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України «Крадіжка», зловмиснику повідомлено про підозру. Після вироку суду та відбуття покарання, чоловік буде примусово видворений у країну походження.  

Нагадаємо, що основною метою операції «Мігрант» є запобігання і протидія нелегальній міграції, перевірка дотримання іноземцями та особами без громадянства встановлених правил перебування на території України, а також здійснення превентивних заходів для недопущення скоєння іноземцями злочинів і правопорушень.