Шахраї, прикриваючись акцією «Автомобіль року», виманюють у довірливих херсонців гроші

7 лет назад 0

До call-центру «102» поліції області звернулася 48-річна херсонка, що стала жертвою смс шахрайства. Під приводом продажу автомобіля марки «Сhevrolet Lacetti» шахраї заволоділи її грошима в сумі 112 000 гривень.

Як повідомляє Відділ комунікації поліції Херсонської області, незважаючи на всі попередження поліцейських про дії шахраїв, громадяни продовжують потрапляти на гачок аферистів. Шахраї постійно вигадують нові схеми обману, але й не забувають зловмисники і про «перевірені» ними афери — «Ви виграли АВТОМОБІЛЬ».

Так, на телефон 48-річної жительки Херсона прийшло смс-повідомлення з текстом, її мобільний номер автоматично був задіяний у спеціальній акції і вона стала щасливим володарем автомобіля «Сhevrolet Lacetti». Для отримання призу необхідно було перейти за посиланням, яке містилося в повідомленні.
За словами заступника начальника слідчого відділення Херсонського відділу поліції Станіслава Чорного, «переможниця» згідно з умовами акції повинна була сплатити податкові збори та інші фінансові витрати, пов'язані з виграшем. Жінка перевела через термінал 112000 гривень на банківську картку. Але приз вона так і не отримала.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України. За вчинення шахрайських дій чинним законодавством передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від трьох до восьми років.